Storängstorget 20, Åkersberga - 072-85 78 588

Riskutbildning 1 & 2

För dig som ska ta körkort behöver man genomföra del 1 och 2.

Läs mer

Riskutbildning 1 & 2 

För att alla som kommer till oss ska känna sig trygga pga Corona, gör vi allt vi kan för att förhindra smittspridningen. Vi spritar alla handtag, pennor, skrivbord.

Vi plastar in frukt och har bara godis som är med papper på. Vi har gått om avstånd mellan varandra. Självklart får alla sina händer spritade  vid ankomst, och dessa finns sedan i alla delar av lokalen. Vi har även gummihandskar, tyghandskar och munskydd för alla som kommer på kurs hos oss.

Del 1. Riskettan!

Riskutbildningens nya del, vilken omfattar alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt. Riskutbildning 1 kan genomföras redan i början av utbildningen för körkortsbehörighet B (personbil) och är giltig i fem år. Utbildningen gör du här på Kerstins Trafikskola. En mycket populär kurs.

Hos oss är kursen utbildande och du kommer gå hem med massor av funderingar, och ett smile! Här har vi inte tråkigt!

Se nedan för aktuella kurstillfällen, pågår mellan 17,45-21,15.

Boka plats i god tid.

Betalning sker  i samband med bokningstillfället.

Swisha gärna på 123 103 07 58.

Pris: 800:-.

Vi behöver:

Namn:

Personnummer:

Mobilnummer:

Mail:

För anmälan maila till: [email protected]

Kurstillfällen:

Onsdag 21 December
Onsdag  1 Februari
Onsdag  22 Februari

 

Del 2. Risktvåan!

Riskutbildningens gamla del: (Gillinge halkbana) kan vi hjälpa dig att boka och du betalar vid bokningstillfället på Trafikskolan. Pris 2200:-. Båda utbildningarna måste vara genomförda och godkända innan du gör teori och körprov.

Mål!

Du som elev ska efter genomgången utbildning inse betydelsen av att ta avstånd från alkohol och andra droger i samband med körning samt vikten av att vara utvilad och koncentrerad som förare.

Du ska få insikt om konsekvenser kring riskbeteenden som kan påverka körförmågan och hur de kan undvikas. Du ska även få kunskap och insikt om vilka konsekvenserna kan bli samt vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

Mer information

På sidan Trafikverkets föreskrifter om riskutbildning för behörighet B (VVFS 2008:251) finner du Trafikverkets (Transportstyrelsen 2009-01-01) lagtext Riskutbildning del 1 och Riskutbildning del 2. För att öppna dokumentet så behöver du ha Abobe Reader installerad.

Du ska få insikt om konsekvenser kring riskbeteenden som kan påverka körförmågan och hur de kan undvikas. Du ska även få kunskap och insikt om vilka konsekvenserna kan bli samt vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

Syfte och utbildningsinnehåll

Det är viktigt att du tar avstånd från alkohol och andra droger i samband med bilkörning och att du är utvilad och koncentrerad som förare. Utbildningen består av diskussioner och reflektioner kring riskbeteenden i trafiken. Den syftar till att ge dig kunskap och insikt om hur alkohol, andra droger, trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Särskild vikt läggs på risker kring alkohol och andra droger samt trötthet.

STR

Beställ körkortstillstånd och handledartillstånd nedan